Aquesta reclamació afecta els tècnics de laboratoris clínics, d’anatomia i patologia, de citodiagnòstic, de medicina nuclear, de radioteràpia o dosimetria, és a dir, moltíssims tècnics que reclamen l’actualització acadèmica dels seus estudis.

En un comunicat, que es pot llegir complet ací, expliquen que en tota Europa, les titulacions «estan unides i són una única carrera universitària (Imatge Mèdica – Radioteràpia i Laboratori Biomèdic). En el nostre país estan segregades en quatre titulacions separades, devaluades professionalment i sense suficient nivell pel que fa a qualitat docent«. Expliquen fins i tot que diverses organitzacions internacionals de l’àmbit sanitari s’han manifestat públicament «nomenant a Espanya de forma explícita com un cas insòlit en aquesta matèria«.

El col·lectiu es reuneix aquest 2 de desembre amb el Ministeri de Sanitat per intentar avançar en aquesta reivindicació, tot i que asseguren que han sigut nombrosos els incompliments dels diferents governs, fins i tot es va aprovar una proposició No de Llei l’any 2018 per unanimitat de tots els partits polítics per a regularitzar la situació dels tècnics sanitaris, però no s’ha avançat.

×

COMISIÓN POR EL GRADO

×

comisiones por el gradoSi quieres contactar por correo, envíanos un email a info@comisionporelgrado.org